Nu de zon zich weer laat zien krijg ik direct zin in zomerse gerechten. Geen stoofpotjes, maar deze waldorf salade was het resultaat. Ik heb het nu als voorgerecht gemaakt, maar wanneer je meer maakt is dit een prima salade als lunch. De mayonaise die ik gebruikte is op basis van yoghurt en heb ik aangelengd met een beetje water. Dan krijg je een echte slasaus.
Om het gemakkelijk te maken gebruikte ik gerookte kipfilet, gewoon het broodbeleg. Je kunt hier ook een gerookte kipfilet voor gebruiken die je in kleine blokjes snijd. Net zo lekker.
Geniet van de zon, zolang die er nog is!
De glazen (Margaritha van het merk Rocco Bormioli) op de foto zijn van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en glazen en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment.
Dit heb je nodig
- 6 plakjes kipfilet
- 1 stengel bleekselderij
- 1 zoete appel
- handje walnootjes
- 1 el yofresh
- peper en zout
Zo maak je dit recept
1: Was en snijd de appel in kleine blokjes
2: Was en snijd de bleekselderij in smalle boogjes
3: Snijd de kipfilet in dunne reepjes
4: Breek de walnoten in vieren
5: Hussel alles door elkaar. Voeg de yofresh erdoor, 1el kraanwater en een beetje peper en zout. Meng!
Smakelijk