Speltpasta met tuinerwten, zuivelspread en tomaat

bij Ellis
Speltpasta-courgette-tuinerwten-zuivelspread

Voor pasta kun je mij toch echt altijd wakker maken. Wat vind ik dat lekker. We hebben onlangs een reis gemaakt door Marokko, wat helaas een beetje tegenviel (zal er snel een blog over maken), waar je verwacht veel Tajine te eten, maar zelfs daar zijn er veel Italianen te vinden. Gelukkig. Volgend jaar staat er gewoon weer een reisje naar Italië op de planning hoor. Een Italiaanse mama die een heerlijke verse pasta voor je bereid met verse ingrediënten en een lekker wijntje erbij. Ik kan me er nu al op verheugen. Tot die tijd hang ik zelf de Italiaanse mama uit in mijn eigen keuken. Best goed gelukt vind ik zelf.

Een andere pasta met groene groenten? Klik hier.

Speltpasta-courgette-tuinerwten-zuivelspread-3

Speltpasta-courgette-tuinerwten-zuivelspread
Voor pasta kun je mij toch echt altijd wakker maken. Wat vind ik dat lekker. We hebben onlangs een reis gemaakt door… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 500 gr speltpasta
  • 1 halve courgette
  • 225 gr tuinerwten (diepvries)
  • 15 cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr zuivelspread light
  • 4 el pijnboompitten
  • 4 takjes peterselie
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
  • parmezaanse kaas

Zo maak je dit recept

Speltpasta-courgette-tuinerwten-zuivelspread-2

1: Bereid de pasta volgens de verpakking en voeg de laatste 3 min de tuinerwten toe
2: Snijd de courgette in dunne plakjes en de knoflook fijn. Doe een beetje olijfolie in een wok en bak op laag vuur eerst de knoflook en voeg vervolgens de courgette toe. Haal het van het vuur en zet even apart
3: Rooster de pijnboompitten en snijd de peterselie fijn. Zet beide ook apart
4: Was en snijd de cherrytomaatjes door vieren en voeg toe aan de courgette en knoflook
5: Raps de parmezaanse kaas en zet dit ook apart
6: Giet de pasta en tuinerwten af en voeg dit toe aan de wok. Zet het weer terug op laag vuur. Voeg de zuivelspread en peterselie toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout
7: Schep de pasta in een bord. Bestrooi met de pijnboompitten en een beetje extra vergine olijfolie

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer