Sinds maart dit jaar heb ik een eigen moestuintje. Achter mijn woning lag een veldje vrij en het idee ontstond om hier een buurttuinderij te beginnen. Dit veldje kreeg de naam: Hof van Heer. Nu een paar maanden later staat de boel al flink in bloei. Blij met mijn 75m2 grond waar ik samen met vriendin Frederique van alles op verbouw. Genieten. Lekker met de handjes in de aarde, heel veel bijleren over de groei en smaak van groenten en fruit en daarnaast werkt het ook nog eens erg ontspannend.
Tijd om van mijn eerste oogst een receptje te maken. Ik heb rucola staan en dat groeit echt als kool. Ik maakte een salade met tomaatjes, paprika, avocado, pijnboompitjes en een eitje. Die laatste, het eitje, is van eerlijke aard. Bij de Nederlandse Blije kip eieren is er veel aandacht voor natuur, klimaat en milieu. Past dus perfect in deze biologische salade die goed is voor dier, natuur en…. mezelf.
Dit heb je nodig
- 85 gram rucola
- 1 avocado
- 1 halve gele paprika
- 10 cherry tomaatjes
- 2 blije kip eitjes
- handje pijnboompitjes
- parmezaanse kaas
- extra vergine olijfolie
- peper en zout
Zo maak je dit recept
1: Kook de eitjes hard in 8 minuten
2: Neem een diep bord en doe hier de rucola in
3: Was de groenten. Snijd de tomaatjes in 4’en en de paprika in smalle reepjes. Verdeel over de salade
4: Snijd de avocado in smalle reepjes en verdeel
5: Giet de eitjes af en laat schrikken onder koud water. Pel en snijd de eitjes in 4’en. Leg ze op de salade
6: Bestrooi met de pijnboompitjes en de parmezaanse kaasvlokken
7: Breng de salade op smaak met extra vergine olijfolie, peper en zout
Smakelijk!