Pasta met spinazie en tomaatjes

bij Ellis

Soms kan simpel zo lekker zijn. Dit is een van mijn favorieten. Eigenlijk alles met zongedroogde tomaatjes, spinazie en pijnboompitjes. Op een broodje, in een stamppot, op een pizza of zoals bij dit gerecht: met pasta.

Dit heb je nodig voor 3/4 borden:

– 300 gr pasta (naar eigen keuze)
– 300 gr spinazie
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– Halve pot zongedroogde tomaatjes
– Handje pijnboompitjes
– Flinke hand roma tomaatjes
– 2 el olijfolie
– peper&zout

Optioneel: Beetje rucola en parmezaanse kaas als garnering

Zo maak je het:

Bereid de pasta volgens verpakking.

Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze kort in de olijfolie in een hapjespan. Voeg de spinazie, met en met, bij het uienmengsel. Als het mengsel niet nat genoeg is, voeg je nog wat olie toe. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes en voeg deze ook toe. Voeg ook de pijnboompitjes toe. Snijd de roma tomaatjes door de helft en voeg ook toe. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan het spinaziemengsel. Goed roeren en je hebt een heerlijk bord met pasta!

Ook lekker met on-top een beetje rucola en parmezaanse kaas.

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer