Parelgort, ken je het en heb je het wel eens gehad? Parelgort is gepelde gerst en we nuttigen het meestal vloeibaar in een biertje. Gerst wordt gort wanneer je het vliesje ervan af haalt. Dat hoef je niet zelf te doen, het is te koop zonder vliesje in de winkel. Ik maakte er een salade van, maar het wordt ook vaak gebruikt in toetjes.
Deze salade is een gezonde keuze. Hij is met rode ui, rode biet, tijm, walnoten en sowieso smullen. Parelgort is erg voedzaam en vult goed. Pas wel op dat je de gewelde versie koopt. Anders moet je iets meer tijd uittrekken voor dit recept. Heb je nu iets over? Maak er dan eens risotto van. Ook erg lekker.
Dit heb je nodig
- 150 gr parelgort
- 2 rode bieten
- 1 rode ui
- 3 takjes tijm
- handje walnoten
- extra vergine olijfolie
- balsamico azijn
- peper en zout
Zo maak je dit recept
1: Bereid de parelgort volgens de verpakking
2: Snijd de ui in fijne blokjes
3: Risp de tijm van de takjes
4: Snijd de rode bieten in partjes
5: Kneus de walnoten
6: Giet de parelgort af. Meng dit met de rode ui, rode biet, tijm en walnoten. Breng op smaak met de olijfolie, balsamico azijn, peper en zout.
Smakelijk!