Papgette soep

bij Ellis

Daar is de soep weer. Nu met courgette en paprika, ik hou ervan om te variëren met verschillende groentes. En ik moet zeggen, ook deze is weer gelukt.

Zo maak je het (2 pers):
– 2 paprika’s
– 4 tomaten
– 1 courgette
– 500 ml biologische groentenbouillon
– 1 ui
– 1 theel paprikapoeder
– ½ theel rozemarijn
– Peper&zout
– 125 ml (light) crème fraîche
– Verse peterselie voor garnering
– 1 el olijfolie

Verwijder de steel en zaadjes van de paprika’s en snijd in stukken. Snijd ook de courgette in stukjes en de tomaat in vieren of achten. Verhit de olijfolie in een pan. Snipper de ui en bak deze glazig in de olijfolie. Voeg de paprika toe aan de ui en bak 3 min mee. Voeg daarna de courgette en 2 min later de tomaat toe. Bestrooi de groenten met paprikapoeder en rozemarijn. Voeg de bouillon toe en laat de groenten 15 min zachtjes pruttelen. Mix de soep daarna met de staafmixer fijn. Voeg eventueel nog een snufje peper en zout toe. Schep de soep in kommen en serveer met een lepel crème fraîche en wat fijngehakte peterselie. Smakelijk!

Delen? gebruik #heatlhtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer