Vorige week hadden we een Italiaans feestje met vrienden. We kregen allemaal een groente pizzabodem (van Magioni) en mochten het naar wens versieren. Kleine bakjes gevuld met allerlei groente, kaas en gehakt. De mannen deden buiten wat ze moesten doen, pizza’s bakken in een mooie buiten oven. We smikkelde allemaal van de overheerlijke groente pizza’s onder genot van heerlijke wijn en goed gezelschap. Dit soort avonden mogen op repeat!
Dat bracht mij op een idee. Pizza’s gaan er altijd wel in, dus ik bedacht net een iets andere variant dan de normale Italiaanse bodem (ook niks mis mee trouwens). Naanbrood leek me een goed idee. Besmeerd met zelf gemaakte pesto, bestrooid met vega gehakt, tomaat, feta, rucola en extra vergine olijfolie. Smullen. Je zal misschien denken dat 1 zo’n pizza niet genoeg is, maar ben niet bang. Je zit gegarandeerd vol. Ja, ook je mannelijke wederhelft.
Maak er een feestje van! Ow.. en ben je niet zo’n vegaliefhebber, dan kun je het vega gehakt vervangen voor normaal gehakt.
Dit heb je nodig
- 4 naanbroden
- 350 gr vega gehakt
- 4 tomaten
- 4 takjes basilicum
- 100 gr feta
- 75 gr rucola
- 1 el olijfolie
Zo maak je dit recept
1: Verwarm de oven voor op 180gr
2: Leg de 4 naanbroden op een ovenplaat en leg voor 8 minuten in de voorverwarmde oven
3: Maak de pesto in een blender. Voeg een teentje knoflook, olijfolie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum toe. Je moet even proeven om te checken of de smaak goed is. Voeg peper en zout toe (heel eerlijk zijn de hoeveelheid ingrediënten altijd anders, ik blijf toevoegen en proeven totdat het echt lekker is). Verdeel de pesto over de naanbroden
4: Neem een hapjespan en warm 1 el olijfolie op. Voeg het gehakt toe
5: Was en snijd de tomaten in partjes en voeg toe bij het gehakt
6: Trek de blaadjes basilicum van de takjes, breek in stukken en voeg toe
7: Roer goed en breng op smaak met peper en zout
8: Snijd de feta in blokjes
9: Verdeel het gehaktmengsel over de naanbroden.
10. Verdeel de fetablokjes en maak af met een hand rucola en extra vergine olijfolie
Buon appetito!