Met het nieuwe jaar ik het vooruitzicht en natuurlijk het bijpassende feest, kan een stevig ontbijtje niet missen. Bij deze. Al eerder maakte in een Mexicaans ontbijt en ook toen vond ik het echt een topper. Bij dit recept ben ik geïnspireerd door ‘The green kitchen’, dit kookboek lag op de tafel van een vriendin uit Amsterdam die ik dit weekend bezocht. Heerlijke recepten, het paste helemaal bij mijn smaak. Toen we vervolgens over de Albert Cuyp markt struinde, moest ik mezelf inhouden om de hele groente kraam vol lekkers leeg te roven. Bij thuiskomst moest ik direct aan de slag en maakte dit Mexicaanse ontbijtje.
Ook lekker als lunch trouwens, of met een beetje rijst als avondeten.
Dit heb je nodig
- 600 gr zwarte bonen
- 2 rode ui
- 1 mango
- 2 avocado
- 4 eieren
- een paar takjes verse koriander
- 2 tl chilivlokken
- snufje komijnpoeder
- zout
- 1 el olijfolie
Zo maak je dit recept
1: Was de zwarte bonen onder koud water af
2: Snijd de rode ui fijn en maak wat olijfolie warm in een wok. Bak hier de fijn gesneden ui met de zwarte bonen in. Breng op smaak met chilivlokken, komijn en een beetje zout. Bak dit 5 min op laag vuur. Haal de pan van het vuur en zet even apart
3: Snijd de mango en avocado in reepjes. Snijd de koriander grof (leg iets apart). Voeg deze ingrediënten toe aan de bonenmix
4: Bak de beide eitjes in wat olijfolie
5: Maak het bord op. Schep eerst wat bonenmix op het bord en vervolgens het eitje. Bestrooi met een beetje chilivlokken en koriander
Smakelijk!