Linzensoep met kikkererwten

bij Ellis

Vandaag is rood.. de kleur van je soep! Minstens één keer in de week eet ik soep. Ik probeer altijd iets anders uit, maar een van mijn favoriete is de linzensoep. Deze is een tikkeltje specialer, hier zitten namelijk kikkererwten in, een lekkere toevoeging.

Voor 4 personen:
– 1 ui
– 2 stengels bleekselderij
– 4 tomaten
– 400 gr linzen (blik, uitgelekt. Let op de etiket, geen toegevoegde suikers)
– 400 gr kikkererwten (blik, uitgelekt. Let op de etiket, geen toegevoegde suikers)
– 2 tl gemalen kaneel
– 1 liter water
– 2x bio groentebouillon (van tablet)
– 1 halve citroen
– 7 gr koriander
– peper&zout
– 1 el olie

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Snijd de tomaten in blokjes. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor.

Voeg het water en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Pers de halve citroen uit en roer door de soep. Snijd de koriander fijn.  Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Strooi de koriander erover.

Dank u Albert Heijn.

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer