Gegrilde aardappelen met peultjes en asperges

bij Ellis

Dit is een salade die je eigenlijk overal bij kan eten, maar hij doet het bijzonder goed bij een BBQ. Naast deze salade hoef je alleen nog te zorgen voor het vlees! Ow ja.. en deze pesto is ook echt heerlijk voor op een stokbroodje.

Dit heb je nodig (4pers):
– 1 kg aardappeltjes, ik heb de krieltjes gepakt
– 6 el olijfolie
– 125 gr groene asperges, in stukjes van 5 cm
– 150 gr peultjes
– 75 gr doperwtjes
– 150 gr feta
– 15 gr muntblaadjes
– 1 teentje knoflook
– 50 gr cashewnoten
– 25 gr geraspte oude kaas
– zout

Zo maak je het:
Maak eerst de pesto: schep de muntblaadjes, knoflook en 4 el olijfolie in een keukenmachine en pureer. Voeg de cashewnoten en geraspte kaas toe en pureer tot een dikke pesto.

Breng de aardappels met zout in een pan met water aan de kook en kook ze in 15 minuten bijna gaar. Giet af en laat ze uitdampen. Halveer de aardappels, bestrijk ze met 2 el olijfolie en bestrooi ze met wat zout. Als de BBQ al aanstaat zou je de aardappeltjes eventjes op de BBQ kunnen roosteren. Het kan ook gewoon op een grillpan. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en kook de asperges en doperwtjes in 4 minuten gaar. Schep de peultjes erbij en kook dit samen nog 1-2 min. Laat ze uitlekken en spoel af met koud water.

Meng de aardappeltjes, asperges, peultjes, doperwten en de helft van de muntpesto door elkaar. De andere helft van de muntpesto kan je gebruiken bij het vlees, of op een stukje brood!

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer