Je hebt niet veel nodig om deze lekkere focaccia te maken. Deze valt niet in de categorie kneiter gezond, maar wel in de categorie kneiter lekker. En dat moet toch ook kunnen. Tenminste, wat mij betreft wel. Gelukkig en gezond zijn gaat voor mij over meer dan alleen super gezond eten. Dat is soms iets minder erop letten en gewoon genieten. Dat ga je met dit broodje zeker doen. Je hebt dus niet veel nodig, maar wel de ingrediënten die hier beneden staan.
Dit heb je nodig
- 4 focaccia broodjes met kruiden
- 4 tomaatjes (ik gebruikte tasty tomaten)
- 1 bol mozzarella
- 2 el gesneden zwarte olijven
- 1 takje basilicum
- peper
- extra vergine olijfolie
Zo maak je dit recept
1: Neem een grillijzer/panini-ijzer en zet aan
2: Snijd de focaccia’s (niet gebakken) door midden
3: Snijd de mozzarella in dunnen plakjes, doe dit ook met de tomaat en de olijven
4: Beleg het broodje met plakjes mozzarella, tomaat en olijven
5: Pluk de blaadjes van de basilicum. Breek en verdeel over de broodjes
6: Bestrooi met peper en extra vergine olijfolie
7: Doe de broodjes voor zeker 7 min in het ijzer
Smakelijk!