Dit weekend heb ik een paar etentjes gehad. Met als hoogtepunt vrijdag bij The Jane. Wat een ervaring. Voor de mensen die het niet kennen, The Jane is een tweesterrenzaak in Antwerpen. Een samenwerking tussen Sergio Herman en Nick Bril. 11 gangen genieten van kunstwerkjes en ontzettend goede wijnen, in een ambiance waar je u tegen zegt. Ik kan daar echt van genieten.
De rest van het weekend heb ik nagenoten van The Jane en geprobeerd licht te eten. Zo ook met dit gerecht. Het is eigenlijk een lunchgerecht, maar ik at het als hoofdgerecht. Eet jij het ook als hoofdgerecht? Eet er dan wat eiwitten bij zoals kip, biefstuk of kikkererwten. Ik had nog wat goed te maken 🙂
Smakelijk!
Dit heb je nodig
- 1 courgette
- 20 gemixte tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 avocado
- een handje pistache
- parmezaanse kaas als garnering
- chili vlokken
- zout
- olijfolie
Zo maak je dit recept
1: Neem een spirelli en snijd de courgette in dunne slierten. Als je geen spirelli hebt, snijd de courgette dan met een mes in dunne slierten
2: Snijd de ui en knoflook grof
3: Was en snijd de tomaatjes doormidden
4: Prak de avocado fijn en breng op smaak met zout en chili vlokken
5: Neem een pan en doe er wat olijfolie in. Doe er de ui en knoflook in en fruit dit
6: Voeg de courgetti toe en bak op laag vuur voor 3 minuten. Duw de courgetti aan de kant in de pan en bak de tomaatjes in 3 minuten warm
7: Neem een diep bord. Leg er de courgetti in, een lepel avocado, de tomaatjes en wat pistache nootjes. Maak af met een beetje parmezaanse kaas