Bulgur vind ik een bijzonder product. Het is een graanproduct van verschillende soorten graan. Je komt het vaak tegen in de Turkse keuken en in die van mij. Ik gebruik het product best vaak. Je kunt het met veel combineren en is koud en warm lekker om te eten.
Gelukkig is het seizoen voor de pompoen weer aangebroken. Altijd lekker, maar zo lastig te snijden. Voor dit gerecht gebruikte ik de voorgesneden ingevroren variant. Super gemakkelijk en lekker. Zelf snijden is misschien wel een tikkeltje lekkerder. Maar wanneer je even snel een salade in elkaar wilt draaien is het wel zo handig als iemand anders het werk al voor je gedaan heeft.
Maak wat extra van deze salade en verdeel het over bakjes. Heerlijk om mee naar het werk te nemen voor de lunch.
Smakelijk!
Het bord op de foto is van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment.
Dit heb je nodig
- 150 gr bulgur
- 3 rode bieten
- 200 gr pompoen
- 200 gr feta
- 4 el ongezouten pistache noten
- 6 takjes krulpeterselie
- 4 el extra vergine citroenolijfolie
- peper&zout
Zo maak je dit recept
1: Bereid de bulgur volgens de verpakking
2: Stoom de pompoen in 10 min gaar
3: Snijd de rode biet en feta in blokjes. Snijd de peterselie grof. Zet dit apart
4: Rooster de pistache nootjes in een hapjespan
5: Neem een grote schaal en meng alle ingrediënten door elkaar. Maak af met de citroenolijfolie, peper en zout
Smakelijk!