Een lekkere lunch gaat er altijd wel in. Maar je hebt er gewoonweg niet altijd tijd voor. En dat is een probleem. Of ja, probleem. Je bent daardoor sneller geneigd een boterhammetje met hagelslag, of misschien wel erger, een broodje frikadel erin te duwen. Op zijn tijd is dat natuurlijk absoluut geen probleem. Maar het is verstandiger om wat meer groen tot je te nemen. Daar heb ik een idee voor: deze frisse bonensalade. Het makkelijke aan deze bonensalade is, dat je hem ook nog eens goed kan preppen, ofwel voorbereiden. Je stoomt of kookt de boontjes (of haricots verts) eventjes en de rest van de ingrediënten hoeft alleen even gesneden te worden en je hebt een dijk van een lunch. Voor de mensen die graag wat koolhydraten tot zich nemen is een goede bruine boterham ‘on the side’ een mooie toegevoegde waarden. Smakelijk!
Dit heb je nodig
- 4 flinke handen veldsla
- 100 gr haricots verts of boontjes
- 6 zoete tomaten
- 1 gele paprika
- 2 el pistache noten
- 8 el Hüttenkäse
- 2 el (citroen) olijfolie
- peper
Zo maak je dit recept
1: Neem twee diepe borden en leg daar de veldsla in
2: Dop de boontjes en stoom of kook ze 6 minuten. Leg de boontjes op de veldsla
3: Was en snijd de tomaten in parten en de gele paprika in reepjes. Verdeel over de borden
4: Rooster de pistachenootjes even in een hapjespan. Niet te bruin. Verdeel over de salade
5: Hussel alles door elkaar en garneer met de Hüttenkäse
6: Besprenkel de olijfolie over de salade en maak af met een beetje peper
Geniet van je frisse bonensalade!