Deze warme stoof is heerlijk voor de lunch, maar met rijst of couscous ook prima voor een avondmaal. Ik heb er bewust geen vlees bij gedaan omdat de kikkererwten bomvol eiwitten zitten, maar mocht je het missen, dan is een kippetje ook lekker in deze bloemkoolstoof. De garam masala geeft die lekkere bite. Dit is een mix van veel specerijen en afkomstig uit India, je ziet het dan ook vaak in tandoori. Jonnie Boer heeft van die mooie potjes met verschillende speciale kruiden, zo dus ook deze. Heel handig en geen zout toegevoegd.
Dit heb je nodig
- 400 gr bloemkool
- 1 ui
- 300 gr kikkererwten
- 400 gr tomatenblokjes (van goede kwaliteit)
- 1 el garam masala
- 2 takjes munt
- beetje zout
- 1 el olijfolie
Zo maak je dit recept
1: Neem een wok en warm de olijfolie op
2: Snijd de ui in ringen en doe in de pan
3: Was en snijd de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de ui, roer goed door
4: Voeg de tomatenblokjes en garam masala toe. Laat dit 10 minuten stoven, met een deksel op de pan
5: Was de kikkererwten af en voeg toe. Voeg naar smaak nog wat zout toe. Laat nog 5 minuten stoven
6: Pluk de blaadjes munt en breek boven de stoof. Roer nog goed door.
Klaar is kees! Smakelijk eten.