Op nationale pindakaasdag kan Healthtastic als echte pindakaas liefhebber natuurlijk niet achterblijven. Onlangs maakte ik –als zeg ik het zelf- een overheerlijke bananenpindakaas cake. Pindakaas is sowieso al van zichzelf enorm lekker. Ik eet het soms op een boterham (met hagelslag of banaan), maar nog veel beter gewoon puur op een lepel. Lekker als tussendoortje (altijd moeilijk om het bij 1 lepel te houden). Deze cake is lekker met een beetje extra pindakaas, sambal of met een banaantje. Perfect pre-workout snack of gewoon als tussendoortje. Ga jij het ook proberen?
Dit heb je nodig
- 3 geprakte bananen
- 1 ei
- 2 el pindakaas
- 150 gr amandelmeel/volkorenmeel
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 el honing
Zo maak je dit recept
1: Warm de oven voor op 175 graden.
2: Prak de bananen
3: Voeg het ei en de pindakaas toe, roer goed door
4: Voeg nu alle ingrediënten toe en roer goed door
5: Vet een bakvorm goed in en schep het mengsel erin. Zet dit voor 40 min in de oven.
Smakelijk!
1 Reactie
[…] Bananenpindakaas cake […]