Yes, daar zijn ze weer. De pannenkoekjes. Op de een of andere manier voelen pannenkoekjes voor mij altijd als een feest. Ik maak ze eigenlijk ook alleen maar in het weekend. Misschien dat het daardoor komt. Ik maakte deze pannenkoekjes speciaal voor een groep jumping fitness’ers van mac Sportclub. Wij organiseerde namelijk samen een jumping fitness & foodworkshop, waar de deelnemers zich eerst goed in het zweet mochten werken om vervolgens te mogen genieten van 2 “sport” gerechtjes. Waaronder deze pannenkoekjes. Er zit banaan, ei en havermout in. De perfecte combinatie voor of na een workout te eten. Je kan er een aantal maken en ze later eten. Koud zijn ze namelijk ook erg lekker.
Dit heb je nodig
- 6 eieren
- 3 rijpe bananen
- 100 gr havermout (in de blender fijn gemalen)
- 20 gr kokosraps
- 100 gr rood fruit (uit de diepvries)
- agave siroop als garnering
- 2 el olijfolie om in te bakken
Zo maak je dit recept
1: Klop de eieren los
2: Roer de havermout (nadat je het fijngemalen hebt) en kokos erdoor (Niet alle kokos, houd een beetje over voor de garnering)
3: Prak de bananen en roer ook dit erdoor
4: Schep het rood fruit erdoor
5: Neem een hapjespan en zorg dat de olijfolie goed warm is. Schep kleine hoeveelheden beslag in je pan (ik deed er 4). Laat 2 minuten op laag vuur bakken. Als de bovenkant droog is, schep je hem om. Haal het na 1 min uit de pan. Herhaal totdat het beslag op is
6: Maak een stapel. Garneer met kokosrasp en een beetje agave siroop
Smakelijk eten!