Met de zomer voor de deur is het weer tijd voor lekkere frisse salades. Deze groentesalade past hier perfect bij. De 3 verschillende soorten groente, die dus koud zijn, maken deze salade echt fris en extra gezond. Het gerecht is ontzettend simpel. Je hebt er niet veel voor nodig en is ook in een mum van tijd klaar. De parmezaanse kaas en amandelen maken dit gerecht knapperig en daarmee compleet.
Laat die zomer maar komen!
Dit heb je nodig
- 1 halve bloemkool
- 1 halve broccoli
- 1 halve Chinese kool
- 1 flinke hand hele amandelen
- 80 gr parmezaanse kaas
- 2 takjes tijm
- 2 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
Zo maak je dit recept
1: Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Rasp de parmezaans kaas en leg dicht tegen elkaar. Trek de blaadjes van de tijm van de takjes en strooi over de kaas. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven (180graden) voor 10 minuten
2: Snijd de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Blancheer de groente en was met koudwater af
3: Snijd de Chinese kool in reepjes en was ook in koud water
4: Hussel de bloemkool, broccoli en Chinese kool door elkaar
5: Bestrooi met de amandelen
6: Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout
7: Haal de kaas uit de oven en breek de kaas in kleine stukjes en leg op de salade
Smakelijk!