Je ziet op Healthtastic niet heel erg vaak een baksel. Terwijl het wel echt een van mijn favoriete bezigheden is. Mezelf verliezen in de mixer, proeven van het beslag en dan ongeduldig wachten tot de oven een signaal geeft dat het gebak klaar is. Dan nog niet gesproken over het spannende moment dat je het gebak uit de vorm haalt en keihard hoopt dat het gelukt is. En je creatie niet als een plufpudding in elkaar zakt. Een baksel met wortel stond al langer op het lijstje. Maar omdat die krengen zo hard zijn zag ik er een beetje tegenop. Totdat ik op het idee kwam om ze gewoon al jullienne te kopen. Geen gedoe met klein malen, dat heeft de supermarkt al voor je gedaan. Samen met wat meel, eieren, honing en noten heb je de beste worteltjescake die je je maar kan bedenken. En omdat er geen boter en enorm veel suiker in zit, kan je best een stukje extra eten. Ow en is 1 hele cake je teveel. Vries dan wat stukjes in en leg op zijn tijd een stukje uit. Telkens weer een feestje!
Dit heb je nodig
- 6 eieren
- 300 gr peen jullienne (of wortelen, maar dan moet je ze zelf wel even raspen)
- 175 speltmeel (of gewone meel)
- 1 zakje bakpoeder
- 1 hand gemengde noten
- 4 el honing
Zo maak je dit recept
1: Verwarm de oven voor op 180gr
2: Neem een diepe kom en klop de eieren los
3: Voeg de honing, meel en bakpoeder toe en mix tot een beslag
4: Zorg dat de peen jullienne niet te nat is en schep door het beslag
5: Snijd de noten grof en roer door het mengsel
6: Neem de springvorm en bekleed met het bakpapier
7: Giet het beslag in de springvorm en verdeel gelijkmatig
8: Zet voor 50 minuten in de oven
Kind kan de was doen! Smakelijk