In het weekend neem ik altijd extra tijd voor een goede lunch. Heerlijk om dan iets anders te doen dan door de week. Vaak gaat het, ook al wil ik dat niet, snel snel om een boterham en vaak genoeg altijd hetzelfde (ik ben een structuurbeestje en dat heeft ook zo zijn voordelen kan ik je vertellen). In het weekend dus niet. Dan maak ik van dit soort prettige creaties die ik graag met jullie deel. Gezond, lekker en natuurlijk zo klaar, want dat ben je van mij gewend.
De witlof is fris en een tikkeltje bitter, de bleekselderij lekker fris, de gerookte kip is zout en de dressing is zoet. Helemaal af en perfect geschikt voor het weekend. Ook voor door de week hoor! Ga jij het maken?
Dit heb je nodig
- 75 gr veldsla
- 1 gerookte kipfilet
- 1 stengel bleekselderij
- 1 stronk witlof
- een handje pecannootjes
- 2 el yoghurt mayonaise
- 1 tl honing
- 1 el olijfolie
- peper
Zo maak je dit recept
1: Neem twee diepe borden en verdeel de veldsla
2: Was de witlof en haal de velletjes los. Snijd in dunne reepjes
3: Was de bleekselderij en snijd in kleine boogjes. Verdeel de witlof en bleekselderij
4: Snijd de kipfilet in dunne reepjes en verdeel over de borden
5: Breek de pecannootjes en verdeel
6: Maak de dressing door de mayonaise, honing, olijfolie en peper te mengen. Besprenkel over de salade
Smakelijk