In het weekend heb ik altijd zin om van alles te proberen. Zo ook deze frisse salade. Hij is trouwens ook perfect voor door de week hoor, hij is namelijk zo klaar en enorm fris. De gekookte kip vind ik bijzonder lekker in dit soort gerechten. Een vriendin van me heeft me hier eigenlijk op getipt. Zij maakte een tijdje terug een salade voor mij in een meloen, super leuk voor op feestjes. Ze sneed de meloen door, lepelde hem uit en deed de ingrediënten hier beneden in de meloen. Je hebt direct het gevoel dat je iets speciaals aan het eten bent. Ik heb ervoor gekozen om het in een saai bord te serveren, deed niks af van de smaak trouwens. Ga jij hem maken?
Dit heb je nodig
- 2 flinke handen rucola
- 1 halve galia meloen
- 1 groene appel
- 1 gekookte kipfilet
- 3 el magere yoghurt
- 1 tl mosterd
- 1 el extra vergine olijfolie
- peper
Zo maak je dit recept
1: Neem 2 diepe borden en verdeel de rucola
2: Snijd de appel in kleine reepjes en snijd klein, voeg dit toe aan de rucola
3: Lepel de meloen uit en snijd in blokjes, voeg ook toe
4: Snijd de kipfilet in reepjes en voeg wederom toe
5: Maak de dressing door de yoghurt te mengen met de mosterd, olijfolie en peper
6: Verdeel de dressing en hussel de salade goed
Smakelijk!
Maak je dit recept en vind je het lekker? Deel het dan met mij op instagram ellis_visser of op facebook @Healthtastic.nl