Dit broodje met rode bieten ging er met gemak in. Rode bieten zijn ontzettend gezond en in mijn keuken onmisbaar (ik heb ze altijd op voorraad!). Deze rode rakkers bevatten veel vezels en eiwitten, waardoor je snel een verzadigd gevoel krijgt. Daarnaast zijn ze een bron van vitamine C en ijzer. Er is onderzoek gedaan naar het positieve effect op het uithoudingsvermogen van sporters bij het eten van rode bieten. De resultaten waren positief! Dit zou komen door de nitraat in de bieten die de aders verwijt. Hierdoor kunnen de spieren een betere prestatie leveren. Ze zijn dus lekker en ook nog eens goed voor je, ik zeg WIN-WIN. In combinatie met de feta en walnoot, serveer je met dit broodje een volledige lunch. Waar wacht je op?
Dit heb je nodig
- 2 spelt broodjes of volkoren boterhammen
- 2 grote rode bieten (ik kocht biologische)
- 100 gr feta
- 10 walnoten (ongezouten)
- 2 el grof gesneden verse peterselie
- paar druppeltjes extra vergine olijfolie
- peper
Zo maak je dit recept
1: Snijd de broodjes door midden
2: Snijd de rode bietjes in dunne plakjes. 1 biet is voor 1 broodje, beleg de broodjes met de biet
3: Snijd de feta in blokjes en verdeel over de broodjes. Leg de walnoten er boven op en bestrooi met de peterselie
4: Besprenkel de extra vergine olijfolie erover en maak af met de peper
Smakelijk 🙂