Volgens mij heb ik al 1000x gezegd dat dit toch wel een van mijn lievelingsgerechten is: Shakshuka. Ik heb er zelfs vorig jaar mee in de De Limburger gestaan. Geïnspireerd door Ottolenghi, want dat is toch wel de koning die de Shakshuka weer opnieuw onder de aandacht heeft gebracht. Waarom ik het zo lekker vind? Omdat het eigenlijk alle ingredienten heeft om er een topgerecht van te maken. Namelijk: het is lekker, gezond, smeuïg, smaakvol, makkelijk te maken en het ziet er heerlijk uit. Ow en niet te vergeten, je kan het werkelijk altijd maken. Ontbijt, lunch, diner of gewoon tussendoor met een stukje brood. Met z’n allen deppend in de pan, of gewoon alleen. Ik heb al meerdere varianten gemaakt en dat is ook de kracht van dit gerecht. De basis zijn uien, tomaten en eieren. En de rest is aan jou. Om je wat inspiratie te geven, heb ik de volgende variant gemaakt.
Dit heb je nodig
- 400 gr hutspotgroenten (wortelen en uien)
- 3 tomaten
- 1 el ras el hanout
- 400 gr biologische tomatenblokjes uit blik
- 2 flinke handen verse spinazie
- 4 eieren
- 2 el grof gesneden koriander, als je dit niet lekker vindt, gebruik dan andere kruiden
- peper & zout
- 1 el olijfolie
Zo maak je dit recept
1: Neem een stoofpan en zet op laag vuur. Doe hier de olijfolie in
2: Doe de hutspotgroenten in de pan en bestrooi met de ras el hanout
3: Was en snijd de tomaten in grove stukken en voeg toe. Roer alles goed door
4: Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en de grof gesneden koriander. Roer goed door en laat dit 10 minuten stoven
5: Voeg nu de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout
6: Als de spinazie is opgenomen maak je 4 kuiltjes en giet je per kuiltje 1 ei
7: Laat dit nog eens 10 minuten stoven. De eerste 5 minuten met de deksel op de pan en de laatste 5 minuten zonder deksel
8: Neem een diep bord en schep de eitjes erin.
Lekker met een stuk brood!