Geroosterde paprikasoep met kikkererwten

bij Ellis
paprika-soep-kikkererwten-pijnboompitten-1

Wanneer ik soep eet als maaltijd, vind ik het altijd lastig om aan alle macro’s te voldoen (eiwitten, koolhydraten en vetten). Vaak zitten er veel groenten in, maar zijn eiwitten ver te zoeken. Daarom heb ik bij deze paprikasoep kikkererwten toegevoegd. Dat is een makkelijke bron van eiwitten. Verstandig is wel om de rest van de dag ervoor te zorgen dat je optimaal eiwitten binnenkrijgt.

Deze paprikasoep wordt gepureerd, daarom heb ik on top nog wat pijnboompitten toegevoegd. Lekker knapperig. Er moet namelijk wel wat te kauwen zijn. Dat is goed voor de spijsvertering!

Eet er een stukje brood bij voor de koolhydraten. Smakelijk.

paprika-soep-kikkererwten-pijnboompitten-1

Geroosterde paprikasoep met kikkererwten en pijnboompitten

Wanneer ik soep eet als maaltijd, vind ik het altijd lastig om aan alle macro’s te voldoen (eiwitten, koolhydraten en vetten). Vaak… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 3 paprika's (2 rood, 1 geel)
  • 1 pot geroosterde paprika's
  • 2 uien
  • 310 gr kikkererwten
  • 1 liter groenten bouillon
  • 2 el provinciaalse kruiden
  • peper en zout
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el extra vergine olijfolie

Zo maak je dit recept

paprika-soep-kikkererwten-pijnboompitten-2

Eet er een stukje geroosterd brood bij, lekker!

1: Neem een grote soeppan. Warm wat olie op
2: Snijd de uien in grove stukken en fruit ze
3: Was en snijd de paprika in reepjes en roer door de ui
4: Laat de geroosterde paprika uitlekken en snijd grof. Voeg ook toe
5: Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen
6: Spoel de kikkererwten af en roer erdoor
7: Breng op smaak met provinciaalse kruiden, peper en zout. Pureer de soep
8: Rooster de pijnboompitten
9: Neem een soepkom en giet hier de soep in. Garneer met geroosterde pijnboompitten, provinciaalse kruiden en extra vergine olijfolie

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer