De magie van thee

bij Ellis
Tastea_energyboost

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een enorme theeleut ben. Ik sta op met een groen bakkie en ga naar bed met een speciaal “slaap lekker” bakkie. Door de dag heen wissel ik met van alles en nog wat af. Meestal is het een groene of witte thee. Zwarte thee is niet echt mijn ding, maar om toch iets zwarts binnen te krijgen, drink ik elke dag 1 kopje koffie (moet kunnen toch?) die kan ik ‘s morgens namelijk wel goed gebruiken.

Hier komt thee vandaan
Er wordt gezegd dat thee uit China komt. Heel wat jaren geleden werd het daar al veel gedronken. Volgens een Chinese legende ontdekte Shennong de thee in het bos doordat hij een ketel warm water op had staan, waar per ongeluk bladeren in vielen. Dat ging zo ontzettend lekker ruiken, dat ze het later opdronken. De meningen zijn verdeeld over het ontstaan van de thee een boeddhistische legende zegt namelijk weer iets anders. Hoe dan ook, thee is ontstaan, ergens, en wat mij betreft is dat een zegen.

JA! Thee is gezond
Thee is niet alleen enorm lekker, wist je dat het ook nog eens gezond is? Thee bestaat namelijk uit catechine (een krachtige antioxidant), vitaminen, mineralen, cafeïne en looizuur. Dit verschilt natuurlijk wel per theesoort. Hoe kleiner de thee is versnipperd of gesneden des te meer ze de werkzamen stoffen verliezen. De antioxidant in thee zorgt –waarschijnlijk- voor een vermindering van hart-en vaatziekten en er wordt zelfs gezegd dat het een remmend effect heeft op kanker. Maar dit is nog nooit klinisch aangetoond.

Tastea_energyboostLosse thee is goddelijk

We weten nu iets van de herkomst van dit magische goedje en dat het ook nog eens gezond is. Mooi. Ik drink trouwens het liefst losse thee en ik denk dat als je eenmaal eens losse thee hebt geproefd, dat je ook liever geen zakjes meer wilt. Maar goed, je hebt niet overal losse thee tot je beschikking, waardoor je soms genoodzaakt bent om die verdomde zakjes thee te drinken. Dat is nou jammer. Thuis drink ik alleen losse thee in alle verschillende soorten (inderdaad een ochtend-, middag- en avondmelange, tegen hoofdpijn, buikpijn en keelpijn. Noem maar op, ik heb het!).

Tastea_energyboost

Losse thee

Belangrijk vind ik dat de losse thee 100% bestaat uit theeblaadjes en/of kruiden en dus geen chemische toevoegingen (ja, dat zit ook soms in thee, wist je dat niet?). De thee van Tastea is zo’n natuurlijke topper. 100% natuurlijk, wel te verstaan. Tastea biedt voor ieder moment van de dag of leven een passende thee, heel erg handig. Als je het blikje opent, komt je een geurexplosie tegemoet, waar ik spontaan goede zin van kreeg. Na enkele minuten trekken, heb je een goddelijke kopje thee waar je, in mijn geval, ook nog eens een energieboost van krijgt. Handig als vervanger voor dat kopje zwart in de morgen.

Over Tastea
De blends zijn 100% natuurlijk en bovendien hartstikke gezond. Naast de verschillende gezondheidsvoordelen die de tastea theeen je kunnen bieden, is de thee ook nog eens heel tasty! Ook deze thee proeven? Bekijk hier de verschillende soorten thee.

#spon

Ook interessant voor jou

3 Reacties

Ell'Favoriet: De zomer in een kopje thee - Healthtastic 3 april 2018 - 09:45

[…] in je bol Eerder schreef ik al over hoe thee vroeger ontdekt is en of het goed voor je is. Lees hier het hele verhaal. Ik heb wederom een losse thee waar ik erg fan van ben en die ik jou niet wil onthouden. Als je […]

De zomer in een kopje thee - Healthtastic 25 februari 2018 - 17:21

[…] in je bol Eerder schreef ik al over hoe thee vroeger ontdekt is en of het goed voor je is. Lees hier het hele verhaal. Ik heb wederom een losse thee waar ik erg fan van ben en die ik jou niet wil onthouden. Als je […]

Stephanie 28 december 2016 - 14:59

Hoi Hoi!!

Leuk! Zag de review op tastea.eu staan. Ben zelf ook verliefd op de Energy Boost en Detox thee.. :)…

Ik ga/blijf je zeker volgen.

kus,
Stephanie

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer