Hele mond vol, maar dan heb je ook echt wel wat: Zoete aardappel, pompoen, courgettsoep. Omdat de pompoenen je om de oren worden gegooid, kan je het bijna niet weigeren. Je moet iets maken met pompoenen. En dat vind ik helemaal niet erg. Je kan hem als flespompoen kopen of voorgesneden. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik hem vaak voorgesneden koop. Want het is al een hele workout om hem te schillen, laat staan je moet hem in blokjes snijden en dan niet te vergeten: gaar krijgen! Geef mij de voorgesneden variant maar. Goed, goed, als je tijd hebt, gebruik dan een flespompoen want die heeft vele malen meer smaak natuurlijk. Deze soep is lekker vol en ook vol van smaak. De spekjes met salie is lekker knapperig (misschien niet heel erg gezond, maar kom op dit kan gewoon) en geitenkaas ontop en maakt deze soep helemaal af. Ga jij hem ook proberen?
Dit heb je nodig
- 400 gr pompoen
- 1 zoete aardappel
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 liter groentebouillon
- 1 bakje bio spekjes
- 10 takjes salie
- 4 el geitenkaas
Zo maak je dit recept
1: Schil en snijd de pompoen in blokjes, doe in een grote soeppan
2: Snijd de ui in reepjes en voeg toe
3: Schil de aardappel en snijd in blokjes en voeg ook toe
4: Snijd de courgette in blokjes en voeg ook toe
5: Voeg de bouillon toe en kook de soep 15 minuten
6: Snijd de salie in grove stukken (verwijder de steeltjes)
7: Neem een hapjespan en doe hier de spekjes in. Bak ze uit en voeg op het einde de salie toe.
8: Pureer de soep. Schenk in een soepkom. Garneer met een lepel geitenkaas en de knapperige spek en salie
Geniet van deze herfstachtige soep.
Smakelijk. Ook van Gymmie 😉