Zoete aardappel frittata met geitenkaas

bij Ellis

Met dit zomerse weer heb je vaak geen zin om je flink uit te sloven in de keuken. Een eitje of salade is dan de uitkomst. Maar ik heb nog een ander idee, namelijk deze frittata. De plakjes zoete aardappel maken deze frittata net een taart. De ui maakt dit gerecht wat pittiger van smaak en de geitenkaas zorgt voor het zoutje. Ik kan me er altijd op verheugen. Je hoeft je niet uit te sloven, je hebt alleen een beetje geduld nodig voor deze frittata.

Zoete aardappel frittata met geitenkaas

Met dit zomerse weer heb je vaak geen zin om je flink uit te sloven in de keuken. Een eitje of salade… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 2 flinke zoete aardappelen (600 gr)
  • 7 eieren
  • 2 stronkjes bosui
  • snufje nootmuskaat
  • 2 el parmezaanse kaas
  • 80 gr zachte geitenkaas
  • handje verse kruiden, zoals peterselie, basilicum, koriander
  • 2 el olijfolie
  • peper&zout

Zo maak je dit recept

1: Was de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes
2: Neem een hapjespan en bak de plakjes zoete aardappel in de olijfolie ongeveer 5 min gaar
3: Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Raps de Parmezaanse kaas. Kluts vervolgens de eieren met de nootmuskaat, bosui, Parmezaanse kaas en verse kruiden en naar smaak voeg je peper en zout toe
4: Zorg nu dat de plakjes zoete aardappel goed verdeeld zijn in de pan. Brokkel de geitenkaas over de aardappel. Schut nu het eiermengsel over de aardappel en bak ongeveer 15 min op laag vuur. Draai hem om en bak nog eens 2 min.

Heerlijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer