Olijfmayo, dat moet toch lekker in de oren klinken? Mij in ieder geval wel. Alhoewel dit niet het meest gezonde ingredient is, vind ik toch dat een likje van dit wel moet kunnen. Zolang de rest op de toast maar gezond is. En dat valt zeker binnen de categorie. Omdat mijn vis inname nogal beperkt is, is de zalm op deze toast mooi meegenomen, de rest kleed de toast zo lekker aan. Met 2 boterhammen van dit, kan je wel weer een paar uurtjes ertegen aan. Maken dus!
Dit heb je nodig
- 2 zuurdesem boterhammen
- 2 handjes gemengde sla
- 4 plakjes gerookte zalm
- fijn gesneden roma tomaatjes
- 1 tl kappertjes
- SAUS:
- 1 goede el olijfmayo (bij de ah) > of gewone mayo
- 1 halve geraspte citroenschil
- 1 tl gesneden peterselie
- 1 tl gesneden bieslook
- 1 tl kappertjes
- 1 el extra vergine olijfolie
- peper
Zo maak je dit recept
1: Smeer de boterhammen in met olijfolie en bestrooi met peper. Rooster de boterhammen
2: Snijd de tomaatjes in ringen
3: Maak de saus door alle ingedrienten goed te mengen
4: Maak de boterham op: eerst een handje sla, dan 2 plakjes zalm, daarop de schijfjes tomaat, bestrooi met kappertjes en vervolgens de saus. Maak af met een beetje extra vergine olijfolie en peper.
5: Herhaal bij de volgende boterham
Smakelijk!
1 Reactie
[…] Het is lunchtijd en je hebt zin in net iets anders dan normaal. Dan is deze sandwich iets voor jou. Lekker zout door de plakjes zalm, smeuig door de zalm en lekker fris door de komkommer en yofresh. Yofresh is de iets gezondere versie van de volle mayonaise op basis van eieren. Wij kregen vroeger alleen deze yofresh, tot voor kort kon ik de echte mayonaise helemaal niet. Ook wel erg lekker bij frietjes. Maar op een sandwich vind ik deze frisse mayonaise vele malen lekkerder. Eerder maakte ik een sandwich met olijfmayonaise, gaat ook erg goed met zalm. Zie hier. […]
Opmerkingen zijn niet mogelijk.