Zo’n lekker rijk belegde boterham met gehakt, hummus, tomaat en rucola, daar heb ik altijd wel zin in. Eigenlijk alles wat je erop legt is lekker. Ik let altijd op een aantal zaken, maar er moet in ieder geval een zoutje en zoetje op zitten. Dan doe je het altijd goed. Koop voor deze een gehaktbal van goede kwaliteit, of maak hem zelf, dat maakt je boterham een groter succes. Dat geldt trouwens ook voor de hummus (of maak deze ook liever zelf :P). Zoals jullie weten is hummus een puree van kikkererwten. Normaal gesproken bestaat het naast kikkererwten uit tahin, knoflook, olijfolie en kruiden. De variant uit de supermarkt is vele malen vetter dan wanneer je hem zelf maakt, dit komt waarschijnlijk door de toegevoegde olien die toegevoegd worden om de hummus smeuïger te maken. Maak zelf je keuze 😉
Dit heb je nodig
- 2 speltboterhammen
- 2 el hummus
- 1 gehaktbal
- 1 zoete tomaat
- handje rucola
- 1 el pompoenpitjes
Zo maak je dit recept
1: Snijd de boterhammen dik
2: Smeer ze in met de hummus
3: Snijd de gehaktbal in dunne plakjes en leg op de hummus
4: Snijd de tomaat in dunne plakjes en verdeel over het gehakt
5: Verdeel de rucola hierover en bestrooi met de pompoenpitjes
Smakelijk!