Een gepocheerd eitje heeft iets magisch. Je kan er ieder boterham gerecht mee versieren, het geeft net dat beetje extra. Of je de boterham nu belegt met een plakje kaas, asperges of zoals ik deed met een plakje kalkoen, het eitje maakt de boterham af. Je moet je trouwens niet laten afschrikken door dit speciale soort eitje, want het is echt heel erg makkelijk om zelf te maken. Je hebt nodig, 1 liter water en een halve liter azijn, breng dit aan de kook, roer met een lepel zodat je een kolkje krijgt, giet hier 1 eitje in. Nu 3 min wachten en je hebt een gepocheerd eitje. Simpel als wat! Ga jij het ook een keer proberen?
Dit heb je nodig
- 1 spelt boterham
- 1 el olijfolie
- 2 plakjes kalkoenfilet
- 1 halve avocado
- 1 el gebrokkelde geitenkaas
- 1 ei
- peper en zout
- paar druppeltjes extra vergine olijfolie
- (en natuurlijk water en azijn om het gepocheerde eitje te kunnen maken)
Zo maak je dit recept
1: Kook het water met azijn 2: Smeer het sneetje brood in met een beetje olijfolie en strooi er een beetje peper en zout over. Grill de boterham 3: Zodra het water gekookt heeft. Maak een kolkje met een lepel. Giet het eitje in het midden van het kolkje. Je hebt nu 3 minuten de tijd om de boterham te beleggen 4: Eerst de kalkoenfilet plakjes, snijd de avocado in plakjes en leg op de kalkoen, besprenkel met geitenkaas en maak af met het gepocheerde eitje 5: Besprenkel met de extra vergine olijfolie, peper en zout. Klaar is je heerlijke toast! Smakelijk