Jullie zullen vast geloven dat ik een grote foodliefhebber ben, maar ik ga jullie nu vertellen dat ik iemand ken die mij overtreft. Het is mijn lieftallige collega. Op het moment dat er getrakteerd wordt op vlaai, is zij er als de kippen bij. Maar ze heeft ook vaak bakjes gevuld met de meest lekkere en gezondste creaties bij zich. Ze is namelijk gezegend met een kok in huis. Wat een genot! Ze maakt echt de heerlijkste dingen (ik ben best jaloers). Zo nu en dan mag ik iets proeven, van gezonde bounty, tot zelf gemaakt brood, tot lekkere jam en zo ook deze soep. Deze soep moest ik dus zelf ook een keer proberen, pittig, dus het warmt zo lekker op. Ik hou ervan! Gaan jullie deze verrukkelijke soep ook maken? Ik kan je verzekeren, als mijn collega het lekker vindt, dan weet je zeker dat het een topper is.
Dit heb je nodig
- 1,5 kg flespompoen (of kook voorgesneden pompoen, lekker makkelijk :))
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 2 cm gember
- 1 liter groentebouillon
- olijfolie
- peper en zout
- pompoenpitjes
- verse koriander
- als sidedish: Groente chips
Zo maak je dit recept
Rooster het komijn- en korianderzaad een paar min. in een droge koekenpan. Stamp de geroosterde kruiden in een vijzel tot poeder.
Maak de ui, knoflook, pepertje (zaadjes verwijderen) en gember schoon en hak fijn. Snijd ook de pompoen in stukken en verwijder ook de pitten.
Warm de olijfolie op. Voeg de ui, gember, knoflook, het pepertje en komijn-en korianderpoeder erbij. Doe de pompoen erbij, zout, peper en bouillon, alles net onder water. Aan de kook brengen en 15-20 min zachtjes laten koken. Pompoenpitjes roosteren in een droge koekenpan tot ze beginnen te knappen. Soep pureren met staafmixer en eventueel zout en peper toevoegen.
Serveren met geroosterde pompoenpitten en een beetje verse fijngehakte koriander. Lekker met de groente chips!
Smakelijk
PS: Liefs en dank aan Chef Chloé!