Eerder maakte ik ook al pitabroodjes. Het is een handig gerecht en altijd lekker. Je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren. Ik maak het meestal in het weekend, het is snel klaar en ook nog eens gezond. I luv it! Dit keer koos ik voor een pittige versie, want na onze reis door Thailand is mijn grens wat betreft pittigheid verlegd naar een hoger niveau. Voorheen kon ik altijd zeuren over iets dat pittig was, dan vond ik het geen smaak meer hebben. Gek, nu vind ik het echt heerlijk en laat ik soms zelfs de pitjes in de rode peper zitten. Schijnbaar kan je dat leren eten. Dit broodje is dus niet voor een type zoals de “before-thailand-ellis” maar meer voor de “after-thailand-ellis”. Let’s try this!
Dit heb je nodig
- 4 pita broodjes (als het kan van spelt)
- 2 kipfilets, of kippendijtjes
- 2 el sambal badjak
- 1 halve komkommer
- 1 zoete rode paprika
- 75 gr wasabi rucola, wanneer dit te pittig voor je is, dan normale rucola
- 1 el olijfolie
- peper & zout
- optioneel: chillie saus
Zo maak je dit recept
1: Snijd de kipfilet in blokjes en marineer ze met de sambal, olijfolie en een beetje peper en zout. Zet voor 10 min in de koelkast.
2: Snijd de komkommer in blokjes en de paprika in reepjes.
3: Bak de gemarineerde kipfiletblokjes in een beetje olijfolie gaar.
4: Bereid de pitabroodjes volgens de verpakking. Snijd ze aan de bovenkant open, doe een goede hand rucola erin, een paar reepjes rode paprika, kip en als laatste de komkommer.
5: Voeg naar smaak nog wat chillie saus toe.
Smullen maar!
1 Reactie
[…] Wil je het recept zien? Klik dan hier […]
Opmerkingen zijn niet mogelijk.