Van courgettisalade wordt iedereen blij. Wat een feest, slingers op je bord. Ze worden in dit geval vergezeld met zalm, avocado, seroendeng (fijn gehakte pinda’s met kokos), bosui en een pittige oosterse dressing. Dat laatste is ook wat het een tikkeltje oosters maakt. De courgette is rauw, wat echt ontzettend lekker is. Veel mensen weten niet dat de courgette rauw ook ontzettend smaakvol is en vooral in de vorm van een slinger, geeft het een extra feestelijke dimensie in je mond. Probeer je het uit?
Dit heb je nodig
- 1 courgette
- 200 gr gerookte zalm
- 1 avocado
- 1 bosui
- 1 el seroendeng
- 1 el kikkoman sojasaus
- 1 halve limoen (sap)
- Optioneel: Voor de pittige types onder ons: 1 tl sambal badjak
Zo maak je dit recept
1: Was de courgette en snijd met een spirelli in slingers. Als je geen spirelli hebt, kan je de courgette ook zelf in slingers snijden. Verdeel de slingers over 2 borden
2: Leg de gerookte zalm erop. Snijd de avocado in plakjes en leg ze op de zalm
3: Maak de dressing door de sojasaus met de limoensap te mengen. Als je van pittig houdt, voeg je nu de sambal ook toe. Meng dit goed en besprenkel het over de salade
4: Garneer met de seroendeng en in ringetjes gesneden bosui.
Smakelijk!