Het grote kinderfeest staat weer voor de deur. Sinterklaas reist dan weer af naar het altijd mooie Nederland om heel veel kinderen blij te maken met cadeaus en snoep. Pakjesavond is een van spanning en sensatie, maar natuurlijk ook van heel veel eten. Familie en vrienden komen op bezoek en natuurlijk willen we ze iets lekkers voorschotelen. Deze speculaastoren is perfect om als toetje te serveren, maar ook lekker als hapje tussendoor. Daarnaast siert het ook zo lekker de tafel. De speculaas en het mandarijntje maken dit hapje Sinterklaasproof. Niet ontzettend gezond, maar wel ontzettend lekker en simpel. Het mandarijntje maakt het lekker fris en daardoor heb je niet het gevoel bomvol te zitten.
Ga jij je gasten verrassen met dit verfrissende toetje? Dit heb je nodig:
Dit heb je nodig
- 12 speculaaskoekjes
- 500 gr mascarpone
- 2 mandarijnen
- 1 sinaasappel
- 1 zakje vanillesuiker
- cacaonibs als garnering
Zo maak je dit recept
1: Neem een bakje waar je de mascarpone in doet
2: Snijd de mandarijntjes fijn en meng door de mascarpone (houd iets apart voor de garnering)
3: Was de sinaasappel en rasp de schil. Meng de rasp door de mascarpone (houd iets apart voor de garnering)
4: Pers de sinaasappel uit. Roer 2 el sap door de mascarpone
5: Roer de vanillesuiker door de mascarpone
6: Neem een speculaaskoekje en doe 1 el mascarpone op het koekje. Leg nog een koekje erop en herhaal dit totdat je een torentje hebt. Eindig met mascarpone. Garneer met de overgebleven mandarijnen, sinaasappelrasp en cacaonibs
De speculaastoren is klaar. Herhaal dit 4 keer.
Heerlijk avondje is gekomen! Geniet ervan.
Eettip: Neem telkens en koekje en smikkel zo het hele torentje op.