Groene asperges sandwich met gepocheerd eitje

bij Ellis
Groene_asperges_sandwich_met_gepocheerd_eitje

Het witte goud kennen we allemaal en zijn maar in een bepaalde periode verkrijgbaar. Het groene goud is daarentegen veel langer verkrijgbaar en doet wat mij betreft niet onder aan de witte variant. Dit gerecht kan je dus eigenlijk altijd maken. Ik check de asperges trouwens altijd op versheid voordat ik ze koop. Weet je hoe ik dit doe? Ik wrijf de asperges langs elkaar, als ze “piepen” dan zijn ze vers. Je kunt er ook in knijpen. Als er een beetje vocht uit komt, dan zijn ze goed. Weet je trouwens het verschil tussen de witte en groene asperges? De witte groeit in de grond en de groene boven de grond. Doordat de groene daglicht ziet, krijgen ze een mooi kleurtje. Ik gebruikte de groene voor deze overheerlijke lunch. Zo klaar trouwens 😉

Groene_asperges_sandwich_met_gepocheerd_eitje

Groene asperges sandwich met gepocheerd eitje

Het witte goud kennen we allemaal en zijn maar in een bepaalde periode verkrijgbaar. Het groene goud is daarentegen veel langer verkrijgbaar… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 2 volkorenboterhammen
  • 14 groene asperges
  • 2 eieren
  • 2 flinke handen gemengde sla
  • 4 lepels geraspte Parmezaanse kaas
  • beetje extra vergine olijfolie
  • peper

Zo maak je dit recept

1: Rooster de boterhammen in een rooster. Grill de asperges. Rasp de Parmezaanse kaas
2: Leg de boterhammen op een bord, leg hier de sla op en vervolgens de asperges
3: Pocheer het eitje. Weet je niet hoe dit moet? Klik dan hier. Leg het eitje op de asperges. Bestrooi met de Parmezaanse kaas, besprenkel de olijfolie erover en tot slot een beetje peper.

Smullen maar!

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer