Halloumi? Jup. Ken je het nog niet? Nou dan mis je toch wat. Deze kaassoort, die vol met eiwitten zit, is echt overheerlijk. Je komt hem vooral tegen in de Midden-Oosterse keuken. Zijn zoute smaak komt een beetje in de buurt van de feta, alhoewel zijn structuur lijkt op mozzarella. Door zijn hoge eiwitgehalte krijgt deze kaas een heerlijk korstje als je hem bakt. Hij smelt daarentegen niet zo heel erg snel, waardoor hij makkelijk te verwerken is. Door zijn zoute smaak is hij lekker te combineren met iets zoets. Ik koop hem niet gericht voor gerechten, maar meer als versiering op een saai gerecht. Want hij fleurt echt ieder gerecht op.
Dit heb je nodig
- 125 gr bulgur
- 150 gr rauwkost (bij sommige supermarkten verkopen ze voorgesneden rauwkost. Zo niet, dan koop je je favorieten rauwe groenten en snij je die fijn)
- 2 stengels bosui
- 100 gr edamame bonen
- 2 el sojasaus
- 1 halve citroensap
- 1 el olijfolie
- 1 halloumi
- 1 el sesamzaad
- 1 el honing
Zo maak je dit recept
Zo maak je het:
1: Bereid de bulgur volgens de verpakking
2: Snijd de bosui in dunne reepjes
3: Dop de edamame bonen
4: Verwarm de olijfolie in een hapjespan
5: Leg de halloumi in de pan, bestrooi met de honing en sesamzaad. Keer regelmatig. Bak tot beide kanten bruin zijn
6: Giet de bulgur af, meng de bosui, rauwkost, edamame bonen, citroensap en sojasaus door elkaar
7: Doe de bulgursalade in een diep bord. Snijd de halloumi in reepjes en leg op de salade
Smakelijk eten!
Maak je een gerecht van Healthtastic? Super leuk! Ik zou het leuk vinden als je mij dat laat weten via Facebook of via instagram met #healthtastic