Dit is zo’n typisch gevalletje, snel klaar, lekker en gezond. Ik maak het dan ook best vaak. Je hebt niet veel nodig en het is altijd smaakvol. Daarbij is boerenkool echt HOT. En dan niet in de zin van HEET, maar in de zin van hipper de pip. Mooie bijkomstigheid. We gaan hem niet stampen, maar wokken. Boekweitnoodles zijn trouwens echt super lekker en net een tikkeltjes voedzamer dan normale noodles.
Dit heb je nodig
- 1 el olijfolie
- 1x halve verpakking soba noodles (rose verpakking, verkrijgbaar bij de AH)
- 2 kipfilets
- 1 zak a 300 gr boerenkool
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 halve rode peper
- 3 el ketchup manis
- handje ongezouten cashewnoten
Zo maak je dit recept
1: Vul een pan met ruim water om de noodles in te koken
2: Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn. Bak deze in een hapjespan met een beetje olie.
3: Snijd de kipfilet in blokjes en voeg ook toe.
4: Voeg nu de boerenkool met en met toe. Zorg dat de boerenkool volledig geslonken is.
5: Voeg 2 el ketchup manis toe.
6: Kook de boekweitnoodles volgens de verpakking. Als de noodles klaar zijn, voeg je ze toe aan de boerenkool. Voeg nog 1 el ketchup manis toe. Schep op en garneer met de noten.
Smakelijk!
Delen? gebruik #healthtastic