BBQ kip met couscous salade en yoghurtdressing

bij Ellis
BBQ_Kip_met_couscous_salade_en_yoghurtdressing-1200x846

Zeg je zomer, dan zeg je BBQ. Maar eerlijk gezegd hangen mij de eeuwige knapperige braadworsten de getrainde kont wel uit. Daarom is het tijd voor eens iets anders. Want BBQ kan zoveel beter. Dat heb ik bewezen met dit gerecht (ow.. nu strijk ik alleen met de eer, maar mijn moeder -en haar keuken- hebben mij stiekem een klein beetje geholpen). Dit gerecht valt niet onder “snel klaar” maar een BBQ doe je ook als je tijd hebt, toch? Hij valt trouwens wel in de categorie gezond en ontzettend lekker. Laat je daarom niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten, want veel van onderstaande staat al in je keukenkastje.

Daar ga je!

Voor 4 personen:
Couscous salade
– 500 gr biologische spelt couscous
– 4 el olijfolie
– 1/2kopje droge witte wijn
– 100 gr doperwten
– 200 gr bimi
– ca 230 ml groentebouillon
– 4 tomaten in stukjes
– 2 saffraan draadjes
– 1 zakje waterkers (stengeltjes afbreken, alleen het blad gebruiken) bij gebrek aan waterkers, kan je rucola gebruiken
– Handvol Kalamata olijven
– 1 handje platte peterselie
– 1 venkelknol, heel fijn gesneden
– 1 bosje lente ui, fijn gesneden
– 4 knoflook fijn gemaakt
– peper en zout
Kipspiezen
– 760 gr kippendijfilet
– 3 el Picadillo (jonnie boer)
– 3 el olijfolie
– Grof zout
Yoghurtdressing
– 200 ml yoghurt
– 2 tl grove mosterd
– squeeze citroen
– 2 el extra vergine olijfolie
– peper en zout

Zo ga je te werk:

Kook de couscous volgens gebruiksaanwijzing.

Snijd alle groente zoals hierboven aangegeven. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hier de groente in. Doe dit 3-5 min. Voeg de witte wijn toe en kook 1 min. Doe de doperwten erbij en laat 1 min koken, vervolgens de groentebouillon toevoegen. Als de couscous klaar is voeg je dit samen met de saffraan toe. Breng op smaak met zout en peper. Dek t geheel af en laat t 5 min staan. Haal dan van t vuur en roer er de waterkers, olijven en bladpeterselie erdoor.

Maak de marinade voor de olijfolie te mengen met de picadillo. Snijd de kippendijfilet in blokjes en marineer deze. Rijg de kip op de spiezen en bestrooi met een beetje zout. Zet dit weg.

De yoghurt dressing maak je door de yoghurt te mengen met de mosterd, citroen, olijfolie, peper en zout. Een dikkere saus krijg je door er een hangop van te maken (als je het filmpje hiervoor raadpleegt, het gaat enkel om de yoghurt, niet om de compote!).

Grill nu de kipspiezen op een BBQ.

Schep de lauwwarme couscous salade in een grote schaal. Leg hier de spiezen op en een lekkere klodder yoghurtdressing.

Je BBQ kan niet meer stuk! Nog een fijne zomer 😉

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer