Je kunt dit gewoon helemaal zelf, deze baby spinazie salade. Het ziet er op een foto wel eens lastig uit, maar je zal jezelf gaan verbazen. En als je een extra simpele zoekt, dan zoek je deze! Deze salade heeft als basis babyspinazie. Dat geeft net weer een andere twist dan rucola bijvoorbeeld. In spinazie zit ontzettend veel ijzer en foliumzuur. Heel erg gezond en super veelzijdig. Je kunt er eigenlijk alles mee: in een groene smoothie, als basis van een salade, maar ook in de pastasaus. Er wordt gezegd dat je spinazie niet twee keer mag opwarmen. Dat komt doordat de nitraat in spinazie omgezet kan worden in nitriet (dit komt door de komst van bacteriën), wat schadelijk voor ons kan zijn. Daarom moet je ervoor zorgen dat bacteriën geen kans maken. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de spinazie, na de eerste keer opwarmen, direct in de koelkast zet. Zo krijgen bacteriën geen kans en kan je de spinazie, met een gerust hart, nog een tweede keer opwarmen.
Deze hoeft trouwens niet opgewarmd worden.
Dit heb je nodig
- 50 gr babyspinazie
- 4 tasty tomaten
- 1 halve sinaasappel
- 1 halve avocado
- 2 el huttenkase
- 1 el pompoenpitten
- 1 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
- optioneel: pompoenbroodje
Zo maak je dit recept
1: Doe de spinazie in een diepe kom
2: Was en snijd de tomaten in partjes
3: Schil de sinaasappel en snijd de schijfjes in 4en
4: Snijd de avocado in blokjes
5: Meng dit door de spinazie
6: Bestrooi met de huttenkase en olijfolie
7: Maak het af met een beetje peper, zout en pompoenpitjes
Smakelijk!